Belföld

Minden pénzüket kisfiuk gyógyíttatására költötték, egy éve egy autóban élnek Baloghék

Munkahelyükön tisztálkodnak, csak hideget esznek. Gyermekeik átmeneti otthonban vannak.

A Blikk számolt be a Balogh család történetéről: Balogh Ferenc és felesége, Vera egy éve egy, a munkahelyülhöz közei utcában lévő autóban élnek, gyermekeiket pedig átmeneti otthonban helyezték el. A házaspár hideget eszik, munkahelyén tisztálkodik.

9 éves kisfiuk, Florentin combcsontja 2016-ban, egy biciklibalesetben tört el. A kisfiútkórházba szállították és megműtötték, ekkor a család még Ecseden élt. A kisfiú lábát egy fémdróttal rögzítették, a kezelés után az orvosok azt mondták Baloghéknak, hogy Florentin meggyógyult. Három hónap múlva a kisfiú mág mindig nem tudott ránehezedni lábára, ezért elvitték egy másik kórházba.

Ott, miután megvizsgálták, behívtak minket az orvosok, és elmondták: nagy a baj, az első helyen ugyanis a láb növekedési zónájába tűzték a kapcsot, és azonnal meg kell műteni a gyermeket, majd gyógytornára kell járni vele. Kiderült, hogy a későbbiekben a beavatkozás miatt növekedési rendellenességre számíthatunk: elképzelhető, hogy az egyik lába rövidebb lesz, mint a másik

— mondta el a lapnak az édesapa. A család eladta ecsedi házát és albérletbe költözött, hogy fedezni tudják az otthonuk és a kórház közötti ingázás költségeit. A család az új zárójelentéssel megkereste az első műtétet végző kórházt, ott betegjogi ügyvéd azt tanácsolta nekik, hogy ne pereljenek, az intézmény a felelősségbiztosítása terhére sérelemdíjat fizet nekik. Ez azóta sem történt meg, mindössze egy levelet kaptak, amiben a kórház arról tájékoztatja őket, hogy Florentin sérülése gyógytornával orvosolható.

A család egy másik kórház közelébe költözött, egy éve egy autóban élnek, mert nem tudnak albérletet fizetni. Gyermekeiket átmeneti otthonban helyezték el, amikor csak lehetőségük van rá találkoznak velük.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pál Anna Viktória/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik