Belföld

Viharos vasárnap, sok figyelmeztetéssel

Zivatarok, felhőszakadás, eső, széllökések.

A várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt adott ki figyelmeztetést vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére. 70 km/órát meghaladó széllökésekre figyelmeztetnek Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében, Vas és Zala megyében pedig 20 mm-t meghaladó csapadék miatt adtak ki figyelmeztetést.

A Kiderül.hu vasárnapi előrejelzésében azt írja,  hogy gyengébben és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, de a Dunántúl északnyugati felén tartósan zárt marad a felhőzet. Északnyugaton eső, zápor, főként az ország déli és keleti részén szórványosan zápor, zivatar várható. Az északi, északnyugati szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet késő este 14 és 23 fok között alakul.

Hétfőn nyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, nyugaton több órára kisüt a nap. Keleten, illetve a Duna mentén is egyre kevesebb helyen várható eső, zápor. Az északi, északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. (Illusztráció: MTI – Kovács Attila)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik