Belföld

Hatalmas irodaépületet húznának fel Miskolcon a Hell tulajdonosai

Az Átlátszó arról ír, hogy hatalmas irodaépületet szeretne felhúzni Avalon Business Center néven Miskolcon a Hell energiaitalcég tulajdonosi köre. A lap szerint a környéken lakóknak nem tetszik a terv, mert szerintük pláza lenne belőle.

A lap azt írja, A környezetvédelmi hatástanulmány múlt heti közmeghallgatásán az épület tervezői azzal nyitottak, hogy a tervezés során szorosan együttműködtek a városvezetéssel, sőt a városi főépítésszel, akinek minden ötletét, elvárását figyelembe vették. De a városi főépítész, Rostás László néhány héttel ezelőtt váratlanul lemondott. Az átlátszó azt írja, a környezetéből származó, meg nem erősített információk szerint arra panaszkodott, hogy az Avalon Center miatt olyan nagy nyomás van rajta, ami már nem vállalható.

Az épület ellen tiltakoznak a környéken lévő házak lakói és a Zöld Kapcsolat Egyesület is, bár többségük elismeri, hogy az épület szép lesz, de szerintük nem Miskolc történelmi belvárosába való.

Szerintük egy ötezer négyzetméteres egy telken három emelet magas épület, három emelet mélységben 350 autó befogadására alkalmas mélygarázzsal túl sok a XIII. században épült, majd román gótikussá átépített avasi műemlék templom szomszédságában. Ráadásul el is takarja azt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik