Belföld

Még kitart a kánikula, de már látszik a vége

Négy megyében másodfokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt.

Kedden a sok napsütés mellett lehet gomolyfelhő-képződés, a déli óráktól kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. A  légmozgás többnyire mérsékelt marad, átmeneti szélerősödésre csak zápor, zivatar környezetében kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között alakul. Késő estére 23, 28 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Két nyugati megye (Vas, Zala) kivételével az egész országra figyelmeztetés érvényes.

Az ország nagy részén 25, négy megyében 27 fok feletti napi középhőmérséklet várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat erre a négy megyére (Pest, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok) narancssárga, másodfokú figyelmeztetést adott ki a rendkívüli meleg miatt.

Szerdán sem változik érdemben az időjárásás, sok napsütés lesz, néhol záporral, zivatarral. Az északkeleti szél helyenként megélénkül, de zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. A hét második felében lassan mérséklődik a nappali felmelegedés, markáns változást egy szombat este érkező hidegfront hoz. Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 16 és 23, keleten még 24 és 30 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik