Belföld

Kövér László elmondta, hogyan nyerhetik meg a magyarok a 21. századot

Azok a nemzetek bizonyulnak majd sikeresnek a 21. században, amelyeknek erős lesz a hitük és az öntudatuk – jelentette ki az Országgyűlés elnöke vasárnap Sárváron, a település várossá nyilvánításának ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Kövér László azt mondta: a nagy küzdelmekkel elért katonai sikerek vagy a nehéz munkával elért gazdasági jólét semmit sem ér, ha a jólétben és biztonságban élő nép időközben elveszíti hitét és öntudatát, mert “a lélekben zsugorodó népek előbb-utóbb lélekszámban is apadni kezdenek”. A hanyatló népek helyét pedig a történelemben mindig elfoglalják a hitük és öntudatuk ereje által felemelkedő népek.

Az Országgyűlés elnöke szerint globálissá váló világunkban, a digitalizáció és robotizáció korában a legerősebb versenyképességi tényező változatlanul az emberi teljesítmény lesz, amely a jövőben is az öntudatból, az identitásból fakad.

Mi magyarok, akik történelmi értelemben elvesztettük a huszadik századot, meg akarjuk nyerni a huszonegyediket

– jelentette ki Kövér László. Hozzátette: ha megőrizzük és megerősítjük hitünket, valamint “anyanyelvünkön keresztül megélt és továbbadható önállóságunkat”, akkor meg tudjuk nyerni a huszonegyedik századot.

Megnyerni a huszonegyedik századot azt jelenti, hogy emberhez méltó természeti, gazdasági és társadalmi életfeltételeket tudunk biztosítani minden magyarnak a szülőföldjén, a Kárpát-medencében szomszédainkkal együtt pedig meghaladjuk a történelmi viszálykodások korszakát. Egy mindannyiunk számára biztonságot adó Kárpát-medencét és Közép-Európát teremtünk, amely nem csak az itt élő nemzetek és országaik megerősödéséhez, hanem a keresztény értékeiben erőteljesen támadott Európa önmagára találásához és újbóli megerősödéséhez is hozzájárul. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik