Belföld

Ez ám a nagyvonalúság: 2 millió forintból vesz facsemetéket az Orbán-kormány a tűzvész sújtotta Görögországnak

Görögországban július végén pusztító erdőtűz söpört végig, a katasztrófában 92 ember meghalt, több mint ezer épület semmisült meg. A magyar kormány igazán nagyvonalúságról tanúbizonyságot téve 2, azaz kétmillió forinttal (nem elírás, nem milliárd, hanem millió) segíti a tűzvész utáni helyreállítást. Nem is akárhogy: ennyiből facsemetéket vesznek.

Az MTI tudósítása szerint facsemeték beszerzésének támogatásával segíti a görögországi tűzvész utáni helyreállítást a magyar kormány – jelentette be Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára sajtótájékoztatóján. Az egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár elmondta: a magyarországi görög közösség kérte az államtitkárságtól, hogy segítse az erdőtűz által érintett területek rehabilitációját.

A kormány a felkérésnek eleget téve a nemzetiségi támogatásokon keresztül kétmillió forintot ad a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatának az erdőterületek rehabilitációjára – tette hozzá.

Mocz András, az Országos Erdészeti Egyesület alelnöke, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének elnöke a sajtótájékoztatón közölte: az erdésztársadalom az erdők helyreállítására az elmúlt néhány napban egymillió forint adományt gyűjtött össze, ez két hektár új erdő szaporítóanyagát és annak elültetését fedezi, de folytatják gyűjtésüket.

(Kiemelt kép: Verori, 2018. július 25. Tűzoltók és önkéntesek dolgoznak a bozóttűz megfékezésén a Lutraki város közelében fekvő Verorinál 2018. július 24-én.  MTI/EPA/Vaszilisz Pszomasz)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik