Belföld

Verekedés miatt töröltek egy járatot, és összezsúfolták két vonat utasait

Komoly felháborodást váltott ki az utasok között ma reggel, hogy se szó se beszéd törölték a reggel 7:05-kor induló Albertirsa és Nyugati pályaudvar között közlekedő zónázó vonatot. Ennek köszönhetően rengeteg környező településen, vagy fővárosban dolgozó ember késett el a munkából vagy onnan, ahova épp igyekezett. A vasút társaság úgy oldotta meg a helyzetet, hogy a Debrecenből Budapestre tartó sebes vonatot útközben értesítették, hogy a zónázó megállóhelyein is meg kell állnia.

A történet azonban ezzel még korántsem ért véget. Sőt csak most jön a java. A debreceni sebes vonat ugyanis nem igazán igazodott a zónázó  menetrendjéhez. Magyarul megállt ugyan az érintett állomásokon, csak épp hamarabb. Azaz, aki időben ment ki az állomásra az jó néhány településen hoppon maradt, addigra ugyanis már elment a vonat. Ez egészen addig volt így, amíg a debreceni sebes annyit nem késett a sok le és felszállás miatt, hogy nem igazodott a zónázó menetrendjéhez. Ez körülbelül Monorierdőnél sikerült is. A történet vége az lett, hogy onnantól a debreceni sebesre zsúfolódott fel mindenki.

Megkerestük a MÁV sajtóosztályát, hogy mi volt a járatkimaradás oka, és hogy normális dolognak tartják-e, hogy a reggeli csúcsban egy vonatra zsúfolnak fel két vonatnyi embert. De arra is kíváncsiak voltunk, hogy miért ment el a debreceni sebes hamarabb, és hogy gondoskodtak-e vízről, illetve kapnak-e kártérítést a hoppon maradt, illetve késő utasok, az alábbi választ küldték:

A vonatközlekedés átszervezését a vasúttársaságon kívülálló helyzet okozta. A Nyugatiból Albertirsára tartó vonathoz rendőrt hívtak Pestszentlőrincre, mert a vonaton két utas összeverekedett. A vonat továbbindításához a hatóság nem járult hozzá az intézkedések miatt, ezért ezt a járatot Pestszentlőrinc és Monor között törölték a menetrendből. A szerelvényfordulók miatt Albertirsa–Budapest-Nyugati között közlekedő zónázó vonat sem közlekedett Monor és a Nyugati pályaudvar között. A Debrecenből Budapestre tartó sebes vonatot állították meg a kimaradt zónázó vonat útvonalán.  Akik ezzel a vonattal nem tudtak továbbutazni, azok számára húsz perc múlva újabb vonat érkezett Szolnokról, amely Budapestre indult tovább az albertirsai állomásról 7:09-kor. Ezt követően az utasoknak újabb vonattal is lehetőségük volt valamennyi állomásról és megállóhelyről elutazni. A vasúttársaság az utasokat az állomási hangosbemondók és a vonatok fedélzetén a jegyvizsgálók segítségével tájékoztatta. A kényelmetlenségekért a vasúttársaság ezúton is elnézését kér

Ajánlott videó

Olvasói sztorik