Belföld

Új hírek a gyenesdiási villámcsapás sérültjeiről

Két embert hazaengedtek a pénteki, gyenesdiási villámcsapás sérültjei közül.

Az InfoRádiónak Kvarda Attila, a Keszthelyi Kórház főigazgatója azt mondta, az egyik hölgy koponyasérülést, a másik a villámcsapás miatt áramütést szenvedett, de egyikük sem szorult utókezelésre.

Pénteken négy embert (három nőt és egy férfit) vittek kórházba, miután a gyenesdiási strandon villám csapott egy fába és az alatta álló emberekbe. A villám három embert sújtott – közülük kettőt a  helyszínen újra kellett éleszteni -, a negyedik elesett, így szerzett könnyebb fejsérüléseket.

Egy középkorú asszony még válságos állapotban van, a család kérésére a középkorú asszonyról a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház nem ad felvilágosítást.

Az egyetlen férfi sérült állapota kielégítő. Kvarda Attila szerint a szakma szabályai szerint áthelyezték a megyei kórház kardiológiájára, az információk szerint jól van. Nála azt vizsgálják, hogy az áramütés miatt felléphetnek-e késői szövődmények.

A főigazgató szerint remény van teljes gyógyulásban, de mivel később lehetnek ingerképzési zavarok, ezért kell a sérülteknek megfelelő kontrollvizsgálatokon megfelelő gyakorisággal részt venniük.

Később Kvarda Attila megerősítette az MTI információját, hogy a villámcsapástól megsérült páciensek egy család tagjai, az apát és lányát ápolták Keszthelyen, az anyát vitték a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba mentőhelikopterrel.

Gyenesdiási villámcsapás: megszólalt egy szemtanú
A nő szerint a riasztás, figyelmeztetés egy nagy nulla volt.
Intenzív osztályon kezelik a gyenesdiási villámcsapás egyik sérültjét
A legsúlyosabb sérült állapotáról egyelőre nincs információ.

Kiemelt kép: MTI / Lakatos Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik