Belföld

Panaszlevelet írt, mert túl hangosak voltak a mentők újraélesztés közben

Nem mindennapi levelet kapott az Országos Mentőszolgálat egy beteg megmentése miatt. Az írást Kormos Anett humorista-írónő olvasta fel, a videót pedig feltöltötték Facebook-oldalukra.

Tisztelt Mentőszolgálat! L. Mártonné (72) nyugalmazott könyvtáros vagyok. Elhihetik, láttam már ezt-azt, de van, ami mellett nem lehet elmenni. Május 21-én hajnali 1 óra 14-kor vijjogva befordult egy mentő társasházunk udvarára, nem törődve az itt lakókkal, pedig nekünk tulajdonképpen semmi közünk ehhez az egészhez.

Majd folytatta a történetet:

Feltrappoltak a lépcsőházban, mondanom sem kell, mindenhol felkapcsolták a villanyt, miközben az udvaron hagyott autójuk villogott. Senki nem volt esélye az alvásra. Nem sokkal később, négy perc múlva, megérkezett, természetesen szintén égtelen vijjogással, egy kisebb kocsi is. Kérdem, honnan van erre pénz?

Szerinte nem volt olyan nagy a baj:

Miért kell közel 50 percen át ilyen nagy robajjal fel-le járkálni, csapkodni az ajtókat, és villogtatni a mentőautót? Nem lehetett életveszély, ha három hét alatt kikúrálták belőle, aztán hazaengedték a kórházból. Úgy tudtam, hogy az önök dolga a segítségnyújtás, nem mások háborgatása.

A levelet így zárta:

Csalódtam a mentőkben, és elvárom, hogy vizsgálják ki az ügyet. Vonják felelősségre a csendháborítókat és tanítsák meg nekik olyan csendben végezni a munkájukat, ahogy ezt egy kórházban is teszik.

Az Országos Mentőszolgálat szerint az életveszélyes állapotban talált férfi ellátását végezték a budai mentők, ami sikerre vezetett, stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget.

(via Index, kiemelt kép: MTI Fotó/Balázs Attila)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik