Belföld

Leszakad az ég, fokozódik a hőség

Péntekre két veszélyjelzést adtak ki, szombatra pedig már narancssárga figyelmeztetés is érvényes.

Pénteken általában gomolyfelhős, napos lesz az idő. Szórványosan – legkisebb eséllyel északkeleten lehet zápor, zivatar. Az északkeleti szél néhol megélénkül, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul. Késő estére 20 és 25 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.

A napi középhőmérséklet 25 fok körül vagy felett alakul, a hőség miatt ezért az egész országra elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés érvényes.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a felhőszakadás veszélye miatt külön veszélyjelzést adott ki az alábbi megyékre.   

Azt írták, hogy főleg délután a Dunántúlon és a Dél-Alföldön többfelé törhet ki ismét zivatar. Északkeleten stabilabb lesz a légkör. A zivatarokat jellemzően felhőszakadás (több mint 25-30 mm csapadék), rövid ideig viharossá fokozódó szél (70 km/órásnál erősebb), kisebb jégeső kísérheti.

Szombaton többnyire derült, gyengén felhős idő várható, egy-egy futó záporral. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között várható.

Az előrejelzések szerint olyan meleg lesz, hogy három megyére másodfokú (narancssárga) figyelmeztetést adtak ki. 

 

Kiemelt fotó: 24.hu / Bielik István

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik