Belföld

A kórház SMS-ben közölte az anyával, meghalt a kislánya

A család feljelentést tett.

A Hír Tv szerint az erdőkövesdi család úgy véli, orvosi hibák sorozata miatt halt meg egyéves kislányuk. A csecsemőt a háziorvos torokgyulladással kezelte, amikor rosszabbul lett kórházba vitték, de onnan hazaküldték. Állapota ezután tovább romlott, intenzívre került, de nem tudták az életét megmenteni.

A kislány tavaly júniusban koraszülöttként jött a világra. Két hónap után a debreceni kórházból hazaengedték. Erdőkövesdi otthonában jól fejlődött. Rendszeresen látta a háziorvos és a védőnő. Édesanyja szerint életvidám, mosolygós baba volt, ezért is gondolták, hogy baj van, amikor egyik napról a másikra kedvetlenné vált.

A nagymama szerint bágyadt volt, amikor le akarták tenni elkékült a feje, 24 órából 24-et töltött édesanyja vállán. Elvitték a gyerekorvoshoz, aki torokgyulladásra írt föl gyógyszert, de a kislány nem lett jobban, majd az egri kórházból is hazaengedték őket, mondván, nem beteg a kislány.

Csak a miskolci intenzív osztályon derült ki, hogy egy kezeletlen  vírusos gyulladás miatt víz került a gyermek tüdejébe, károsodott a veséje. Az édesanya szégyenletesnek tartja, azt is, miként értesült kislánya haláláról.

Az is tiszta szégyen, hogy SMS-ben küldik, hogy még én hívjam fel, és még én velem közlik azt, hogy a kislány meghalt. Holott nekik kellett volna felhívni.

Boncolás fogja kideríteni, hogy a csecsemő pontosan miért halt meg. A család feljelentést tett a háziorvos és az egri kórház ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik