Belföld

Órákon belül, szinte bárhol leszakadhat az ég

Átmenetileg viharossá fokozódik a szél, kisebb jégeső is lehet, pénteken pedig újra tombol a hőség.

Estétől északkelet felől csökken a csapadékhajlam, de a nyugati, délnyugati területeken még lehetnek zivatarok. A legjellemzőbb kísérőjelenség egyértelműen a nagy intenzitású eső (felhőszakadás), a rövid ideig viharossá fokozódó szél (70 km/órásnál erősebb) illetve a kisebb jégeső lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat külön-külön riasztást (elsőfokút) adott ki a heves zivatar, illetve a felhőszakadás miatt. 

A napi középhőmérséklet pénteken az ország jelentős részén 25 fok körül vagy felett alakul, ezért az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Napközben a Dunántúlon és a déli országrészben lehetnek zivatarok, heves zivatarok ezért ott is él a veszélyjelzés.   

 

 

Az első augusztusi hétvégén marad a kánikula, sok napsütéssel és  elszórtan záporokkal.

Szombaton többnyire derült, gyengén felhős idő várható, legfeljebb egy-egy futó zápor fordulhat elő. A leghidegebb órákban 17-22 fok lehet. Napközben 30-34 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is gyengén felhős, napos időre lehet számítani, de az északi megyékben több lehet a gomolyfelhő. Az ország északi felén helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A minimumhőmérséklet 18-23, a maximumhőmérséklet 30-34 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik