Belföld

Hét éve épült az algyői iskola, de már százmilliót kellett költeni a javítására

A külső faburkolat alól „kifelejtették” a vakolatot és a szigetelést.

Még csak hét éve adták át az algyői Fehér Ignác Általános Iskola épületét, de már százmillió forintot költöttek el a javítására – írja a Délmagyarország. Tavaly a parkettát cserélték mintegy kétezer négyzetméteren, most az épület külső homlokzatának teljes felújítását kellett elvégezni.

Molnár Áron polgármester elmondta, hogy a kivitelező nem megfelelő technológiával helyezte fel a külső faburkolatot, amit nem is kezelt megfelelően rovar elleni szerrel. Az új homlokzatburkoló elemeket 563 négyzetméternyi felületen építették be. Az is probléma volt, hogy nem a tervező által előírt vakolatot vitték fel a külső felületre, így az bezöldült az algától.

A javítási munkákra kiírt közbeszerzést az önkormányzat cége nyerte meg. Amikor leszedték a külső burkolatot, nagy meglepetés érte a munkásokat: kiderült, hogy azt a csupasz téglafalra szerelték fel, nincs alatta se vakolat, se szigetelés.

Molnár szerint már építésekor elavultnak számított az 1,7 milliárd forintból elkészült iskolaépület. A kivitelező azonban nem akarja elismerni a hibákat és hiányosságokat, de a polgármester nyugodt afelől, hogy szakértői véleményekkel alá tudják támasztani az álláspontjukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik