Belföld

Huth Gergely: „Ez az I-nap. Az Igazság napja”

A Fidesz által visszafoglalt Hír TV-ben nagyon erős estét produkálnak. Kálmán Olgát kirúgták, helyére visszatért a 2015-ben távozott Földi-Kovács Andrea. Kocsis Máté volt az első fideszes három év után először a tv stúdiójában: azt mondta

Egy sötét korszak zárult ma le.

Kocsis Máté: „A Fidesznek a mai napon történtekhez semmi köze"
A frakcióvezető szerint egy sötét korszak zárult le a Hír TV visszafideszesítésével.

A Fidesz-frakcióvezető után két kormánypárti propagandista ült győzelmi tort a stúdióban: Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője és Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője.

Az alaphangot Gajdics adta meg azzal, hogy azt mondta „egy teljesen szokványos átadás-átvétel volt” a Hír TV-nél. Gajdics szerint néhányan ugyan „politikai eszközt kovácsolva, ezt úgy állítják be, hogy vége a sajtószabadságnak”, de szó sincs ilyenről szerinte.

Ez humbug, duma, rizsa

– rikácsolta Gajdics.

Huth Gergely kárt szót ekkor:

Egy valódi gazemberséghez, egy bosszúhadjárathoz adták a nevüket, akik maradtak a G-nap utána  Hír TV-nél

– okoskodott Huth.

Azok az áldozatok, akik kiugrottak a világűrbe

– mondta Huth azokról, akik úgy mondtak fel, hogy a Fidesz-KDNP éppen a második kétharmadával építette át a médiateret, és tudták, hogy biztos állásuk lesz. Szerinte ezek az emberek „meg voltak rettenve”, „évtizedes karrierek” mentek a kukába, és nem tudták miből fogják eltartani a családjukat.

Ez az I-nap. Az Igazság-napja

– mondta Huth fapofával.

Gajdics Ottó arról beszélt még, hogy az édesanyja nem tudott mit nézni – M1? Echo TV? – miután ellenzéki lett a Hír TV. De ma végre az olyan emberek, mint Gajdics Ottó édesanyja, végre visszakapták a televíziójukat.

Kiemelt kép: Kálmán Attila/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik