Belföld

Vona megszólalt: Ez a rendszer nem választáson fog megbukni

Három hónap után először szólalt meg Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke. Vona a Jobbik Ifjúsági Tagozatának táborában beszélt a színpadon, ahol az Azonnali szerint csak egy dologról nem akart semmit mondani: A SAJÁT jövőjéről.

Vona Gábor nem gondolja, hogy a Jobbik politikája vagy stratégiája szenvedett vereséget április 8-án,

szerinte logisztikai egyenlőtlenség volt a Fidesz győzelmének oka.

Ezt szerinte lehetett tudni, de ő reménykedett, főleg Márki-Zay Péter győzelme után.

Vásárhelyről úgy érezték sokan, hogy az első nagy csata, ami a háború győzelmét fogja elhozni, de sokkal inkább a Fideszt mozgósította.

– mondta. Szerinte egészen gusztustalan módszereket vetettek be ellenük, elég csak arra gondolni, amikor az udvaron játszó kisfiát egy drón videózta.

Dilemma bennem, hogy választást lehet-e tisztességesen nyerni Magyarországon – attól tartok, hogy egyre kevésbé.

Azt hitte, hogy a társadalom látni fogja, hogy van egy mindenre képes kormány, vele szemben pedig egy jövőbe mutató programot bemutató ellenzéki párt és majd utóbbit fogják választani.

El kell ismerni, hogy Orbán Viktor jobban ismeri a társadalmat, mint mi. Mi idealizáltuk.

Azt mondta, a választási vereség éjszakáját nem egyszerű választási vereségként élte meg, hanem úgy érezte, mintha elvették volna tőle a hazáját. Szerinte eleve túl jóhiszemű volt a kampánnyal és a politikával szemben.

Túlságosan hittem abban, hogy nem kell mindig visszaütni, ma már úgy gondolom, hogy vissza kellett volna egyszer-kétszer.

Amikor a kormánypárti média azzal támadta, hogy Terry Black szeretője volt, akkor valaki megkereste egy olyan aktával, amelyben kormánypárti képviselők homoszexuális életéről volt szó. Az Azonnali szerint azt mondta, ezzel ő nem kezdett semmit, nincsenek is nála a dokumentumok. Szerinte ezt ma is így tenné, hiszen egy ember karaktergyilkolása nem is igazán az érintettet bántja, hanem a családját.

Egyébként büszke arra, hogy fizikailag és mentálisan is jól érzi magát.

Úgy érzem, hogy ember maradtam.

Vona szerint a kormányváltás leginkább külföldi folyamatoktól függ.

Nem vagyok benne biztos, hogy ez a rendszer egy választáson fog megbukni.

Arról is beszélt, hogy nem akarja kommentálni a Jobbikból kiszakadt Mi Hazánk mozgalmat, de a Fidesznek olyan szüksége van rájuk, mint egy falat kenyérre. Az LMP-t még mindig nagyon tiszteli, és elkeseríti, ami Szél Bernadettel történt. A Momentumról azt mondta, lehet, hogy még ők maguk sincsenek tisztában saját magukkal, és madártávlatból csak egy apró momentumnak fog tűnni az egész történet.

Az MSZP-t azzal intézte el, hogy a szocialista párt a NER-nek, vagyis a Nemzeti Együttműködésének Rendszerének része, jelenléte pedig inkább akadályt jelent. A Demokratikus Koalíció pedig egyet jelent Gyurcsány Ferenccel, rá pedig egy mondatot sem kell áldozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik