Belföld

Hőséggel és zivatarokkal hangolhatunk a hétvégére

Néhol még jégeső is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hőség és felhőszakadás miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetéseket az ország egyes megyéire. Eszerint pénteken a napi középhőmérséklet 25 fok felett valószínű Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, illetve rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék eshet Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém, illetve Zala megyékben.

Pénteken az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap – áll a Kiderül.hu előrejelzésében. Többfelé alakulhat ki zápor, zivatar, amelyet néhol felhőszakadás, jégeső kísérhet. Csapadékra legkisebb esély az északkeleti megyékben mutatkozik. Az északi, északkeleti szél olykor megélénkül, zivatar környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 27 és 33 fok között valószínű. Késő estére 22 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett több órára kisüt a nap, több helyen számíthatunk záporra, zivatarra. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között várható. (Fotó: MTI / Kallos Bea)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik