Belföld

Forróságra, felhőszakadásra figyelmeztetnek

Veszélyes lesz a hőség hét megyében, péntektól pedig az egész ország besárgul.

Csütörtökön napközben erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés.  Főleg délután és este lehetnek elszórtan záporok, zivatarok, amelyeket néhol nagyobb mennyiségű csapadék, kisebb szemű jég kísérhet. Az északi szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik, csak zivatarok környezetében fordulhat elő viharos lökés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható. Késő estére 21, 26 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

A hőség (a napi középhőmérséklet 25 fok felett valószínű) miatt adott ki veszélyjelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes hét megyére.

 

 

 

Pénteken a napsütés mellett marad a gomolyfelhő-képződés, több helyen záporral, zivatarral. Többnyire mérsékelt marad a szél, de a  zivatarokat viharos széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Péntektől vasárnapig a felhőszakadás veszélye miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Pénteken még érvényes marad a hőség miatt kiadott figyelmeztetés is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik