Belföld

Valóság lesz 2030-ig Orbán Viktor tusványosi beszédéből

orban-tusvanyoson(430x286).jpg (orbán viktor, tusnádfürdő, )
orban-tusvanyoson(430x286).jpg (orbán viktor, tusnádfürdő, )
A kormányfő szombaton tartja szokásos fórumát a találkozón.

A kormánypárti Magyar Időknek a kormánypárti Figyelő főmunkatársa azt mondta, mindig a bálványosi szabadegyetem  csúcspontja a miniszterelnöki beszéd. Orbán Viktor szavainak kiemelt jelentőségük van.

Deák Dániel emlékeztetett rá, a kormányfő országértékelő, tusnádfürdői, kötcsei beszédeit kiemelt figyelem szokta övezni. Az illiberális államokról 2014-ben mondottakra már Euró­pa és a nagyvilág is felfigyelt.

A miniszterelnök az elmúlt években markáns véleményt mondott a gazdasági és migrációs válságról, az amerikai elnökválasztásról, legutóbb olyan távlati célokat fogalmazott meg, amelyeket az Euró­pai Unión belül és kívül is megvalósítana.

A politológus szerint idén is előremutató lesz a beszéd, amit pedig a miniszterelnök Tusnádfürdőn megfogalmaz, az valósággá válik.

A miniszterelnök évértékelője, valamint az áprilisi kampánybeszéd után azt gondolom, hogy a Tusványoson elhangzó gondolatkör legalább 2030-ig tartalmazza majd a távlati célokat, ezek középpontjában pedig a demográfia, a családpolitika, valamint a bevándorlás áll majd

– tette hozzá Deák Dániel.

Orbán Viktor 2014-ben az illiberális államokon kívül egyébként arról is beszélt, milyen nemes bosszú lenne, ha egy parlamenti választáson a határon túliak voksaival lenne meg a kétharmad.

A kormányfő akkor azt is mondta, hogy szerinte

a jövő lényege, hogy bármi megtörténhet. És a bármit elég nehéz definiálni.

Bírósági ítéletek borították fel Tusványos programját
A rendezvény politikai programfelelőse szerint a magyarokkal szembeni jogfosztásokra helyezik a hangsúlyt.

Kiemelt fotó a 2014-es találkozóról: MTI/Beliczay László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik