Belföld
orban-tusvanyoson(430x286).jpg (orbán viktor, tusnádfürdő, )

Valóság lesz 2030-ig Orbán Viktor tusványosi beszédéből

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 07. 25. 08:36

A kormányfő szombaton tartja szokásos fórumát a találkozón.

A kormánypárti Magyar Időknek a kormánypárti Figyelő főmunkatársa azt mondta, mindig a bálványosi szabadegyetem  csúcspontja a miniszterelnöki beszéd. Orbán Viktor szavainak kiemelt jelentőségük van.

Deák Dániel emlékeztetett rá, a kormányfő országértékelő, tusnádfürdői, kötcsei beszédeit kiemelt figyelem szokta övezni. Az illiberális államokról 2014-ben mondottakra már Euró­pa és a nagyvilág is felfigyelt.

A miniszterelnök az elmúlt években markáns véleményt mondott a gazdasági és migrációs válságról, az amerikai elnökválasztásról, legutóbb olyan távlati célokat fogalmazott meg, amelyeket az Euró­pai Unión belül és kívül is megvalósítana.

A politológus szerint idén is előremutató lesz a beszéd, amit pedig a miniszterelnök Tusnádfürdőn megfogalmaz, az valósággá válik.

A miniszterelnök évértékelője, valamint az áprilisi kampánybeszéd után azt gondolom, hogy a Tusványoson elhangzó gondolatkör legalább 2030-ig tartalmazza majd a távlati célokat, ezek középpontjában pedig a demográfia, a családpolitika, valamint a bevándorlás áll majd

– tette hozzá Deák Dániel.

Orbán Viktor 2014-ben az illiberális államokon kívül egyébként arról is beszélt, milyen nemes bosszú lenne, ha egy parlamenti választáson a határon túliak voksaival lenne meg a kétharmad.

A kormányfő akkor azt is mondta, hogy szerinte

a jövő lényege, hogy bármi megtörténhet. És a bármit elég nehéz definiálni.

Tusnádfürdõ, 2016. július 22.
Az asztalnál Jankovics Róbert, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének alelnöke, Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai szakértõ, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelõs államtitkár, Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártának elnöke, Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség elnöke, Tánczos Barna szenátor (RMDSZ) és Bíró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke (b-j) az Itthon a Kárpát-medencében! címmel rendezett elõadáson a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdõn 2016. július 22-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Bírósági ítéletek borították fel Tusványos programját
A rendezvény politikai programfelelőse szerint a magyarokkal szembeni jogfosztásokra helyezik a hangsúlyt.

Kiemelt fotó a 2014-es találkozóról: MTI/Beliczay László

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.