Belföld

Ittasan sem veszítette el művészet iránti érdeklődését a férfi, aki zászlót lopott a Rippl-Rónai Fesztiválról

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 31 éves veresegyházi férfival szemben, aki a Rippl-Rónai Fesztiválról ellopta az egyik művész kiállított zászlóalkotását, írja a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleménye. Az „Egy élet két pillanata” címet viselő zászlóalkotás a 2018. május 24 és 27. napja között Kaposváron megrendezett Rippl-Rónai Fesztivál keretében került kiállításra a Fő utcán.

Az ittas vádlott 2018. május 26. napján a késő éjszakai órákban haladt keresztül a Fő utcán, amikor eldöntötte, hogy szerez magának egyet a kiállított zászló közül, majd addig ügyeskedett, míg a sértett zászlóalkotását végül el tudta lopni.

Nem számolt azonban azzal, hogy a bűncselekmény elkövetését térfigyelő kamerák rögzítették, amit a rendőrség az elkövető felderítése érdekében közzétett. A vádlott – miután a sajtóban is megjelent felvételt látva tudomást szerzett arról, hogy a Kaposvári Rendőrkapitányság keresi – önként jelentkezett a nyomozó hatóságnál, ezzel együtt az ellopott zászlót is visszaszolgáltatta a művésznek. Az alkotásban kár nem keletkezett.

A Kaposvári Járásbíróság – osztva az ügyészség álláspontját – a büntetlen előéletű és a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat egy évre próbára bocsátotta. Az ítélet jogerőre emelkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik