Belföld

Frissítették a riasztást, itt várható felhőszakadás

Már az ország egyetlen pontján sincs érvényben másodfokú riasztás, ugyanakkor délután a korábbihoz képest nagyobb területre adott ki veszélyjelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

OMSZ

Mint írják, helyenként rövid idő alatt 20-50, néhol 50 mm feletti csapadék is hullhat, illetve jégeső, 60-70 km/h-t meghaladó szél is kísérheti a zivatarokat. Késő délutántól a kiterjedtebb csapadékgócok a déli országrészre szorulnak vissza, majd késő estére a legtöbb helyen megszűnik a csapadék.

Kedden főként a Tiszántúlon, délkeleten, kisebb eséllyel a Duna-Tisza közén alakulhatnak ki napközben elszórtan zivatarok. Zivatarban egy-egy helyen 60-70 km/h körüli szél, kisebb méretű jég és főként délkeleten 20 mm feletti csapadék előfordulhat. Északkeleten, főként a Zemplén, Bodrogköz térségében az északi szelet zivatartól függetlenül is kísérhetik 60 km/h-t elérő széllökések.

Késnek a vonatok is

Vihar miatt késnek a vonatok több budapesti elővárosi vonalon is hétfő délután – tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.

 

Kavalecz Imre közölte: Mende és Sülysáp között a viharos időjárás miatt lezárták az egyik vágányt a forgalom elől, mert a felsővezetékre faágak kerültek. Gyömrő és Maglód között is csak egy vágányon járnak a vonatok, mert megrongálódott a felsővezeték. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon 40-50 percet késnek a vonatok.

 

A Budapest-Cegléd vonalon Vecsés és Üllő között az átvonuló vihar miatt tartós felsővezetéki zárlat keletkezett, emiatt fél órát késnek a vonatok, és a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon is hosszabb menetidővel kell számolni a viharos időjárás miatt.

 

A Hatvan-Szolnok vonalon Pusztamonostor és Jászberény között kidőlt fa akadályozza a vonatközlekedést, emiatt pótlóbuszokkal kell utazni.

Frissítés 17:59 – visszavonták az összes riasztást

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik