Belföld

Ez vár ránk jövő héten: meleg, felhőszakadás, viharos szél

A sok napsütés mellett a jövő héten is többször várható eső. Ezzel együtt marad a meleg, többfelé 30 fok feletti maximumokkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfőn kezdetben több helyen, majd egyre inkább a déli és a középső országrészben alakul ki eső, zápor, zivatar, felhőszakadás. Emellett többfelé megerősödik a légmozgás, zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A leghidegebb órákban 15-20 fok lehet. Napközben 24-30 fokig melegszik a levegő.

Kedden és szerdán napos idő valószínű. Elszórtan, főként a Dunától keletre várható zápor, zivatar. A szél erős, keleten helyenként viharos lehet, de zivatarban is viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét napon 15-20 fok között valószínű. A nappali maximumok kedden 26-31, szerdán 27-32 fok között alakulnak.

Csütörtökön és pénteken a sok napsütés mellett szórványosan valószínű zápor, zivatar. A szél élénk, zivatarban viharos lehet. A minimumhőmérséklet csütörtökön 15-20, pénteken 15-21 fok között valószínű. A maximumhőmérséklet csütörtökön 27-32, pénteken 27-33 fok között alakul.

A legtöbb helyen szombaton és vasárnap is több órára kisüt a nap. Emellett viszont több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. Szombaton a leghidegebb órákban 17-22, vasárnap 17-23 fok lehet. A nappali maximumok mindkét nap 27-33 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

(kiemelt kép: Nagykanizsa, 2018. július 21. Viharfelhõ Nagykanizsa közelében 2018. július 21-én. MTI Fotó: Varga György)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik