Belföld

Ma még a menyasszonyok is bőrig áznak, a holnap is necces, keddtől érdemes nyaralni, nászutazni

Szombaton a sok napsütést gomolyfelhők zavarják, és főleg délutántól várható zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás és jégeső is lehet. 30 fok körüli, országos hőség ígérkezik. Már ha hihetünk a Köpönyegnek (persze hogy hihetünk).

Az Országos Meteorológiai Szolgálat nyolc megyére másodfokú, több megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki heves zivatar veszélye miatt. Az szakemberek azt prognosztizálják, hogy napközben előbb helyenként (főként a Dunántúlon és a középső megyékben), majd késő délutántól, estétől nyugat, délnyugat felől (északkelet felé helyeződve) egyre több helyen várható zivatar. Heves zivatarra is van esély, amelyet viharos vagy károkozó szélroham, nagyobb méretű jég és felhőszakadás kísérhet.

Késő estig az ország keleti, északkeleti felén alakulhat ki néhol zivatar, amelyhez felhőszakadás, esetleg jégeső, erős vagy viharos széllökés társulhat; az éjszaka második felében kis eséllyel lehet délkeleten, esetleg a Dunántúl délnyugati felén villámlás.

(E helyen kénytelenek vagyunk fegyelmit kockáztatva egyetlen bekezdésnyit privatizálni a 24.hu értékes felületét: délután háromkor esküszik Gödön Szentes Adél kolleginánk, s bizony akkor és ott másodfokú riasztás van érvényben, szóval, ha nem késő, készüljön fóliából a hamvas arcbőrt árnyékoló menyasszonyi fátyol. Amúgy meg, ha esni kell, hát essék gazdagon, a boldogság az első – amiből sokat itt, időjárás-jelentésbe rejtve kívánunk túláradó szeretettel a redakcióból.)

Lesz, sőt van ma hőmérséklet is: a legalacsonyabb 14 és 19 Celsius-fok között alakul, napközben viszont 26-32 fokig melegszik a levegő.

Másnap, s aztán

Vasárnap és aztán hétfő is gyakran lesz gomolyfelhős az ég, többfelé alakul ki zápor, zivatar.

A hőmérséklet stabil: marad a 24-30 fok közötti csúcs.

Kedden és szerdán szárazabb levegő alakítja időjárásunkat, ezért sok napsütésre, kevesebb gomolyfelhőre van kilátás. Már csak néhol, főleg Észak-Keleten törhet ki zivatar, 29 fok körüli nyárias meleg valószínű.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik