Belföld

Új pszichoaktív szert árult a kalocsai nagymama

A 68 éves nő segíteni akart drogdíler unokájának.

A 22 éves miskei férfi és 53 éves apósa 2017 tavaszán együtt laktak. A közösen használt nappaliban, fürdőszobában és az após hálószobájában tartották az ismeretlen helyről közösen beszerzett kábítószert és az etil-hexedron tartalmú porokat (új pszichoaktív anyagokat).

Itt porciózták ki a növényi törmelékeket és porokat, amiket fóliába csomagolva árultak kalocsai és drágszéli vevőiknek, akik a porokat és növényi törmelékeket dohánnyal összekeverve fogyasztották.

A fiatalabb férfi az új pszichoaktív anyaggal átitatott növényi zúzalék, a herbál értékesítésébe bevonta nagymamáját is. A Kalocsán élő 68 éves nő a környéken élőknek 500-1000 forintért adta az adagokat.

Akkor is értékesíteni indult, amikor házkutatást tartottak nála. A mellényzsebéből 21 darab alufóliába csomagolt növényi törmeléket foglaltak le.

A miskei vádlottaknál a házkutatáskor 351 alufóliába csomagolt növényi törmeléket, MDMA-t tartalmazó, koponya-6 és Hulk feliratú tablettákat, etil-hexedron tartalmú fehér porokat, továbbá adagoláshoz szükséges eszközöket találtak. A lefoglalt digitális mérleg felületén kannabisz maradványok voltak.

A munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező vádlottaktól több mint 1 millió forintot foglaltak le.

A miskei férfiaktól lefoglalt kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, annak mintegy 3-4-szerese, de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát.

Az ügy negyedik vádlottja egy kalocsai férfi, aki tavaly őszi lebukásáig abból élt, hogy két éven át lakóhelyén herbált árult a környezetében élőknek, köztük a miskei férfiak egyik vevőjének is.

A Kalocsai Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt emelt vádat a két miskei férfi ellen. A nagymamát és a büntetett előéletű negyedik vádlottat új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel vádolják. Bűnösségükről a Kalocsai Járásbíróság dönt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik