Belföld

Ötfős társaság garázdálkodott a csárdában

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés miatt emeltek vádat egy öt főből álló társaság ellen, akik tavaly ősszel egy Győr környéki csárdában hangoskodtak, majd összeverekedtek egy vendéggel és a pultossal.

A vádlottak az esti órákban együtt szórakoztak a csárdában, azonban összevesztek egymással, ezért kiabálni kezdtek, poharakat törtek össze, egyikük az asztalra is felmászott. A felszolgáló kérésére végül lecsendesedtek, de kicsivel később, mivel a pultos nem teljesítette egy kérésüket, őt kérdőre vonták, szidalmazták, és golyóstollakkal dobálták meg, majd újra egymással kezdtek veszekedni, kiabálni.

Mikor a felszolgáló jelezte, hogy záróra van, menjenek haza, ezen felháborodtak, és ezúttal a csárdában tartózkodó egyik vendéggel szólalkoztak össze, akit az egyik vádlott arcon is ütött. A vendég védekezésül visszaütött, mire a többi vádlott is rátámadt,  többen is ütötték fejét és arcát, majd földre rántották, ahol tovább ütlegelték.

A verekedés közben a vádlottak egyike a pultba is befutott, ahol megütötte a pultost, megragadta a csuklóját, és hátrafeszítette a kezét.

A bűncselekmény következtében a pultos jobb kezének egyik kézközépcsontja eltört, míg a bántalmazott vendég bal arccsontja törött el.

A terhelteket az ügyészség csoportosan elkövetett garázdasággal és súlyos testi sértés elkövetésével vádolja, melyek miatt akár négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik