Belföld

Lázár János időközi választásról ábrándozik Hódmezővásárhelyen

Péntek délelőtt Lázár János volt a vendége a Rádió 7 műsorának Hódmezővásárhelyen, ahol az országgyűlési képviselőt egy esetleges időközi választásokról is kérdezte a műsorvezető, ugyanis  felmerült, hogy a csődöt elkerülő Csanádpalotán mégiscsak időközi választást tartanának – írta a Vásárhely24.com.

Ennek kapcsán a volt Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, minden ilyen döntést a képviselőtestületeknek kell meghozni, és – ahogy fogalmazott – Hódmezővásárhelyen is rendszeresen napirenden van a kérdés, ám ő ebben nem foglalna állást. Hozzátette, mindkét településnek azt tudja mondani, az elmúlt napokban volt egy időközi választás Józsefvárosban, amit a Fidesz toronymagasan megnyert.

Mint mondta, a kérdésben két szempont van, az egyik, hogy a település működése biztosított, zavartalan legyen, a másik pedig az ha minden áll, lefagyott a fejlődés azt sem célravezető.

Hozzátette:

Vásárhelyen nagyon kevés embert érdekel a város jövője, mi lesz a várossal 10-20 év múlva. Itt most nem építkezés, hanem rombolás zajlik, ez pedig csak kevesek érdeke.

A képviselő a választókerület fejlesztésével kapcsolatban még beszélt arról is, négysávos hídra van szükség a Tiszán, mégpedig a meglévő felújításával, átépítésével, és mielőbb szükség van a 47-es négysávúsítására Debrecenig. Lázár János kijelentette, lobbizik a térség kiemelt turisztikai fejlesztésének érdekében is, valamint dolgozik egy új temetőrendezésről szóló egyéni képviselői indítványról is.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik