Belföld

Csak a Fidesz indul a szerencsi időközin

Sem ellenzéki, sem független jelölt nem indul a két hét múlva esedékes szerencsi időközi polgármester-választáson, írja a Népszava. A helyieknek így két lehetősége van:

  • Nyíri Tiborra, a Fidesz-KDNP jelöltjére szavaznak, azaz az eddigi polgármestert támogatják,
  • vagy nem mennek el voksolni.

Koncz Ferenc, a település korábbi fideszes polgármestere szerint azért nem indultak ellenzéki jelöltek, mert nem látták esélyét a győzelemnek. Szerinte egy ilyen kisvárosban nem lehet pártalapon politizálni, fontos a személyes elköteleződés.

Egy név nélkül nyilatkozó kormánypárti szereplő a lapnak annyit mondott, „elég ciki”, hogy nincs ellenfél, de „saját maguknak mégsem kreálhattak ellenjelöltet”.

Mivel Szerencs lakossága már nem éri el a 10 ezer főt, így nincsenek választókörzetek, a képviselői helyek is listás szavazással dőlnek el, legutóbb pedig mind a nyolc ilyen posztot a kormánypártok nyerték el. Az ellenzékiek szerint ha győzne is ellenzéki polgármester, csak gúzsba kötve tudna táncolni, ezt a terhet pedig senki nem akarja.

A Jobbik szóvivője szerint a pártnak az ÁSZ-büntetés miatt nagyon meg kell gondolni, mire költenek, ezért csak olyan helyen szállnak be a kampányba, ahol látnak esélyt a győzelemre.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik