Belföld

Itt vannak a legapróbb részletek a ceglédi fogolyszökésről

A Ceglédi Járási Ügyészség elfogása után a Ceglédi Járásbíróság elé állította azt a fegyház büntetését töltő férfit, aki megszökött a szolnoki büntetés-végrehajtási intézetből.

A mai bírósági tárgyaláson kiderült, hogy a férfit hétfőn reggel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei BV Intézet szolnoki épületéből négy fegyőr szállította a Budapesti Fegyház és Börtönbe. A rabszállító tehergépkocsi Cegléd közelében a 4. sz. főúton lévő útépítéshez érve lassított, ekkor a gépjármű hátsó részében elhelyezett, társához bilincselt férfi a kezéről levette a bilincset, majd a hátsó ablak biztonsági rácsát lefeszítette. Ezt követően az ablak üvegét kirúgta, majd a lassan haladó járműből kiugrott, és megszökött.

Az elítéltet százötvenen keresték, bv dolgozók és rendőrök, helikopterrel, drónnal és kutyával. A büntetés-végrehajtási intézet emberei körülbelül hat órával később, délután három körül Cegléden, a Szolnoki úton fogták el.

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban három napon belül bíróság elé állított a fogolyszökés bűntettével gyanúsított férfit. A Ceglédi Járásbíróság a vádlottat 2 év és 6 hónap szabadságvesztés büntetésre ítélte. Ez fél évvel több, mint amennyit alapból kapott. Úgy tudjuk, hogy a szökött rab korábban két évet kapott rablásért, és ennek a jó részét már le is ülte. A hat órányi “eltávozásért” két és fél évet kapott. Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik