Belföld

Terjeszkedik Orbán Gáspár vallási mozgalma

A Felháznak amerikai mentorok segítenek.

A csütörtökön megjelenő HVG előzetese szerint a főleg a kormányfő fia, Orbán Gáspár miatt ismert, eddig elsősorban budapesti egyetemistákat tömörítő Felház egyre több vidéki városban jelenik meg.

A hetilap információja szerint a „Házi Felháznak” nevezett csoportok a Felház szellemiségét, látásvilágát követik, de autonóm, független keresztény mozgalomként definiálják magukat.

A Házi Felház már erős Szegeden, Debrecenben, Pécsett, Vácon, Szigetszentmiklóson, és hamarosan újabb városokban is megjelenhet.

A szegedi Rajnai Áron egyébként hasonló utat járt be, mint Orbán Gáspár; a Felházzal barátján keresztül ismerkedett meg, tanúja volt annak, hogy valaki, aki a jobb fülére nem hallott, egy ima után „csodásan meggyógyult”.

Ha dj-knek van joguk az Akváriumban lenni, Jézus Krisztusnak hogy ne lenne?
Cikksorozatunk első része a Felház nevű keresztény mozgalomról, ami arról lett híres, hogy Orbán Viktor fia az egyik vezetője. Hogyan történhetnek „bibliai csodák” a Belvárosban?

Létezik a Felháznak egy szolgálókonferenciája is, ott a három fő szervezőt (köztük Orbán Gáspárt) segítő amerikai mentorok a fő előadók.

Az Amerikából érkező szolgálócsoport tagjainak sokkal több tapasztaltuk van, mint nekünk, és ezeket megosztják velünk

– mesélte a HVG-nek az egyik résztvevő. Korábban a három vezető, Orbán Gáspár, Prekopa Donát és Ember Illés egyébként több órán át beszélt a Felházról lapunknak.

Akkor miniszterelnök fia azt mondta, a Felház időben véges mozgalom, mert őket arra hívta  Isten, hogy addig csinálják, amíg egyetemisták. Ők nem tudunk ekkora rendezvényeket ilyen sűrűségben megtartani.

Ezért alakult ki a házi Felház, hogy mindenki, aki erre hívást érez, és betartja az általunk lefektetett szabályokat, tőlünk függetlenül tudjon szervezni hasonló evangelizációt.

Orbán Gáspár: Aki belép, annak a térde megremeg. De nem tőlünk, hanem Jézustól
Most először beszélt a világi sajtónak a Felház nevű keresztény mozgalom három vezetője, akik között ott van Orbán Viktor fia is. Azt mondják, nem apostolnak vagy prófétának tartják magukat, hanem tanítványnak. Az is kiderül, szerintük hogyan képes Jézus rákot és meddőséget gyógyítani, rajtuk keresztül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik