Belföld

Lakatos Béla: a Fidesz olyan, mint az AIDS vagy a rák

Ács volt polgármestere szerint egykori pártja teszi beteggé az országot.

A Független Hírügynökségnek Lakatos Béla, Ács lemondott polgármestere azt mondja, ügye az egész országról  szól.

Ez egy nagyon beteg ország, olyan kór emészti, mint a rák vagy az AIDS, s ezt úgy hívják, hogy Fidesz.

Egykori fideszesként határozottan állítja: nem azért csinálták ki, mert roma, a bűne az volt, hogy már nem fideszes. Az országban a másképp gondolkodókat egzisztenciálisan is retorziók fenyegetik, azért is mondott le végleg a posztjáról, mert már a várost is károk érték a személye miatt.

Miközben ellene fordultak, a lemondása után az alpolgármester javaslatára a maximálisan adható, hathavi jutalmat szavazták meg neki, mondván, rengeteget fejlődött a város.

A félelem az úr vidéken

Szerinte vidéken az emberek nagyon félnek, „nehogy a hatalom tönkretegye az egzisztenciájukat”, a kormány direkt nyomorban tartja a társadalom 40-50 százalékát, hogy Erzsébet-utalványokkal megvehesse a szavazatukat, ahogy a romák is

eladták a lelküket egy újabb négy évre Farkas Flóriánnak.

A roma vezetők összefogásáért indított programjáról azt mondja, a romák közül csak egy-kettő helyi civil mer nyíltan beszélni, akiknek van megélhetésük.

Új ellenzék kell a Fidesz ellen

Lakatos Béla csütörtökön tárgyal a Momentum vezetővel. Ha a párt nem vállal határozottabb politizálást, kivonul a politikából. Lehet,  visszamegy tanárnak, de megfordult a fejében, hogy kivándorol, bár nincs kedve külföldre költözni, mert Magyarország a hazája, itt a családja, a barátai,

itt szeret élni, bár egyre kevésbé.

Szerinte a Fideszt csak egy új ellenzék győzheti le, a mai ellenzék a kevés hiteles emberével esélytelen. Utakat kell lezárni, sztrájkolni kell akár egy hétig, mert amíg a Fidesz nem érzi, hogy bénultságra ítélt, nem enged. Lakatos 2015-ben lépett ki a Fideszből, az idei választáson a Momentum színeiben indult.

Lakatos Béla: Soros tőlem ment föl Orbánhoz
Az egymilliárdos zsarolásról is beszél az ácsi polgármester, aki lemondott, aztán mégsem. Riport.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik