Belföld

Elszállították az elrohadt mohafalat a Kolosy térről

Kedden elszállították az óbudai Kolosy térről az elszáradt mohafalat – az ügyről a 444.hu írt hosszabban. A mohafalat 2017 májusában bérelte ki egy német cégtől a III. kerületi önkormányzat, azonban gyorsan kiderült, hogy nem működik a szerkezet belső öntözőrendszere, ezért elrohadt a moha. Az önkormányzat ezért nem fizetett a falért bérleti díjat.

Ha működött volna a mohafal, akkor az elvileg 275 fának megfelelő hatásfokkal tisztított volna a levegőt.

A különleges eszközt valamiért senki nem javíttatta meg, ezért sokáig csúnyán barnállott a Kolosy téren.  Most végre elszállították a térről, és végül az Óbudai Egyetem környezetmérnöki karára fog kerülni, ugyanis az öntözőrendszeren kívül minden tökéletesen működik benne.

Kiemelt kép: Budapest, 2017. augusztus 31. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője beszédet mond a Green City Solutions német cég CityTree elnevezésû innovatív légtisztító utcabútorának ünnepélyes átadásán a fővárosi Kolosy téren 2017. augusztus 31-én. A 275 fa légtisztító erejét ötvöző mohafal 6 hónapon keresztül tisztítja a levegőt és csökkenti a levegőszennyezést a téren. MTI Fotó: Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik