Belföld

Kisiklott egy motorvonat a Délinél – erre számíthatnak ma a vonattal közlekedők

déli alagút növény nélkül (déli pályaudvar)
déli alagút növény nélkül (déli pályaudvar)

Budapesten, a Déli pályaudvar tároló vágányán tolatási mozgás közben két forgóvázzal kilépett a sínekről egy motorvonat, amely megdöntötte a felsővezeték tartó oszlopot, a Márvány utcai felüljáró térségében. A MÁV Kommunikációs igazgatósága az alábbiakat közölte lapunkkal az esettel kapcsolatban:

A szakemberek megkezdték az eset kivizsgálását. A felsővezeték ellenőrzéséig és helyreállításáig a Déli pályaudvaron korlátozottan közlekedhetnek a vonatok. Személyi sérülés nem történt, a motorvonaton utasok nem tartózkodtak. A pusztaszabolcsi, dunaújvárosi és a székesfehérvári elővárosi vonatok Kelenföld állomásra érkeznek, és onnan indulnak vissza a végállomásukra a Déli helyett. A nagykanizsai, keszthelyi, tapolcai, zalaegerszegi és szombathelyi távolsági vonatok ugyancsak Kelenföldig közlekednek, de a Déli pályaudvarról indulnak. Az érintett dunántúli vonatok a helyreállításig a menetrendjüktől eltérően jelentős késésekkel közlekednek

Tegnap délután ötkor Martonvásárra beérkező szombathelyi személyvonat villanymozdonya füstölt elektromos zárlat miatt A katasztrófavédelem a füstöt megszüntette, az utasok pedig egy másik vonattal utaztak tovább.

 

Fotó: illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik