Belföld

A hangfelvétel meghallgatásával folytatódott Kassai Viktor „rasszizmuspere”

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 07. 10. 17:44

Folytatódik a bizonyítási eljárás a Vasas-Diósgyőr labdarúgó meccsen elhangzott vagy el nem hangzott játékvezetői rasszista kijelentéssel kapcsolatban, amellyel a Diósgyőr focistája a bírót „vádolta meg” saját sportfegyelmi tárgyalásán, aki ezért személyiségi jogi pert indított a válogatott labdarúgóval szemben.

A Kisalföld korábbi beszámolója szerint Lipták Zoltán azt állította az ellene irányuló kereset szerint, hogy Kassai Viktor „lenegrózta” a kameruni játékost, Patrick Mevoungou-t, aki egyébként a Győri ETO-ban is játszott korábban. A mondat pedig így hangzott volna: „Shut up (kussolj) negró, fa….ó g…i vagy.” Kassai Viktor szerint ez valótlan, s ezért személyiségjogi pert indított a Diósgyőr védőjeként játszó Lipták ellen.

A Győri Törvényszéken tartott harmadik tárgyalási nap azzal vette kezdetét, hogy a bíróság lejátszotta azt a kép- és hangfelvételt együttesen, amelyet a 2017 áprilisában lejátszott mérkőzésen rögzítettek a játékvezetők közötti kommunikációról és magáról a meccsről.

Az előző tárgyaláson Patrick Mevoungou a tanúvallomásában azt mondta, a kijelentés az első félidőben történt, amikor a játékvezetőtől sárga lapot kapott, így az első 45 perc felvételének lejátszására került sor. Bár mindkét fél azonos felvételt látott egy időben, a felperes úgy summázta a látottakat és hallottakat, hogy azok egyértelműen bizonyítják, nem hangzott el a rasszista kijelentés, Patrick Mevoungou nem kapott sárga lapot, ő és a játékvezető az egyetlen esetleg vitás helyzetkor is körülbelül 15 méterre álltak egymástól.

Az alperesi jogi képviselő ezzel szemben arra hivatkozott, hogy a hangfelvétel nem folyamatos, az csupán hangfoszlányok sorozata, amelyen ugyan valóban nem hallatszik a vitás mondat, azonban ez nem azt jelenti, hogy az el sem hangzott.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Szerdán lefagy az ország harmada

Kommentek

Demonstrtors gather outside the Parliament to protest against Brexit, waving EU and Union flags and a placard reading 'Brexit Is It Worth It?', London on September 12, 2018. Conservatives MPs opposed to Mrs May's Brexit Plan have met to discuss how and when they could force her to stand down as Prime Minister. (Photo by Alberto Pezzali/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.