Belföld

A hangfelvétel meghallgatásával folytatódott Kassai Viktor „rasszizmuspere”

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 07. 10. 17:44

Folytatódik a bizonyítási eljárás a Vasas-Diósgyőr labdarúgó meccsen elhangzott vagy el nem hangzott játékvezetői rasszista kijelentéssel kapcsolatban, amellyel a Diósgyőr focistája a bírót „vádolta meg” saját sportfegyelmi tárgyalásán, aki ezért személyiségi jogi pert indított a válogatott labdarúgóval szemben.

A Kisalföld korábbi beszámolója szerint Lipták Zoltán azt állította az ellene irányuló kereset szerint, hogy Kassai Viktor „lenegrózta” a kameruni játékost, Patrick Mevoungou-t, aki egyébként a Győri ETO-ban is játszott korábban. A mondat pedig így hangzott volna: „Shut up (kussolj) negró, fa….ó g…i vagy.” Kassai Viktor szerint ez valótlan, s ezért személyiségjogi pert indított a Diósgyőr védőjeként játszó Lipták ellen.

A Győri Törvényszéken tartott harmadik tárgyalási nap azzal vette kezdetét, hogy a bíróság lejátszotta azt a kép- és hangfelvételt együttesen, amelyet a 2017 áprilisában lejátszott mérkőzésen rögzítettek a játékvezetők közötti kommunikációról és magáról a meccsről.

Az előző tárgyaláson Patrick Mevoungou a tanúvallomásában azt mondta, a kijelentés az első félidőben történt, amikor a játékvezetőtől sárga lapot kapott, így az első 45 perc felvételének lejátszására került sor. Bár mindkét fél azonos felvételt látott egy időben, a felperes úgy summázta a látottakat és hallottakat, hogy azok egyértelműen bizonyítják, nem hangzott el a rasszista kijelentés, Patrick Mevoungou nem kapott sárga lapot, ő és a játékvezető az egyetlen esetleg vitás helyzetkor is körülbelül 15 méterre álltak egymástól.

Az alperesi jogi képviselő ezzel szemben arra hivatkozott, hogy a hangfelvétel nem folyamatos, az csupán hangfoszlányok sorozata, amelyen ugyan valóban nem hallatszik a vitás mondat, azonban ez nem azt jelenti, hogy az el sem hangzott.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Küszöbön a nagyobb havazás

Kommentek

A young girl cleans steps as people bow before the statues of late North Korean leaders Kim Il-Sung (L) and Kim Jong-Il (R) as the country marks 'Victory Day' at Mansu hill in Pyongyang on July 27, 2017. - July 27, which is the 64th anniversary of the signing of the Korean Armistice Agreement, is a public holiday in the nuclear-armed North and celebrated as Victory Day. (Photo by Ed JONES / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.