Belföld

Családja szerint a rendőrök miatt fekszik kórházban egy békési férfi

A rendőrség szerint magának okozta a sérüléseket bódult állapotban.

Feljelentést tett egy békési család, mert úgy vélik, négygyermekes rokonukat indokolatlanul verték meg úgy az intézkedő rendőrök pénteken, hogy most is az életéért küzdenek a kórházban – írja a hvg.hu. A rendőrség elismeri, hogy intézkedés közben megsérült a férfi, de a kórházi vizsgálatok szerint nem emiatt állt le a légzése és a keringése. Újra kellett éleszteni, a veséje is leállt.

A lapnak nyilatkozott Ásós Tibor, aki azt mondta, a 24 éves férfi állítólag őrjöngött, így egy családtag hívta ki a rendőröket, ami jogos, de az már nem, hogy így ellássák a baját. Neki azt mondták a családtagok, hogy a kiérkező járőrök hívták ki a készenlétiseket, ők estek úgy neki a fiatalembernek, hogy a rendőrségről mentővel vitték kórházba.

A rendőrség szerint a keringés és a légzés leállását pszichoaktív szer okozhatta. Még szombat hajnalban is önkívületi állapotban volt, ezért hívtak hozzá orvost, ő riasztotta a mentőket. Új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt nyomozást indítottak.

Ásós, aki roma önkormányzati vezető, azt mondta, nem hagyják eltussolni az ügyet. „Intézkedni mindenképpen kell ilyen esetben, nem az ellen vagyok, de azért nem kell félholtra verni” – jelentette ki a férfi, akinek a rendőrök azt mondták, hogy a fiú bódult állapotban magának okozott sérüléseket, de ő ezt nem hiszi el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik