Belföld

Óbudán is betilthatják a beerbike-ozást

Óbuda hivatalos honlapja szerint az elmúlt napokban több bejelentés érkezett a Polgármesteri Hivatalhoz és személyesen Bús Balázs polgármesterhez is a Hajógyári-szigeten hirtelen, tucatjával megjelenő sörbiciklisekkel kapcsolatban.

Az elmúlt napokban több belvárosi kerületből is kitiltották a beerbike-okat, Bús Balázs pedig a bejelentések nyomán hétfőn arra kérte a hivatal jegyzőjét, hogy vizsgálja meg annak lehetőségét, jogszabályi hátterét, hogyan lehetne „ezt a nem kívánt jelenséget” a most készülő közösségi együttélés szabályairól szóló önkormányzati rendeletbe beilleszteni.

Zuglóból is kitiltják a beerbike-ot
Zavarták a családokat, a kutyásokat, és a piknikezőket.

A rendelet-tervezet ezen része, a polgármester javaslatára helyi szabályszegésnek minősítené és 50-200 ezer forint helyszíni bírsággal szankcionálná a beerbike hajtóit, illetve azt, aki a haladáshoz segítséget nyújt, továbbá azokat a kölcsönzőket, bérbeadókat, azaz cégeket, amelyek bizonyíthatóan nem tájékoztattak előzetesen, írásban a helyi tilalomról.

A rendelet-tervezet egésze ugyan szeptember 30-áig véleményezhető, de az erre vonatkozó rész már a július 12-i rendkívüli testületi ülésen elfogadásra kerülhet a képviselők szavazatai alapján és másnap hatályba is léphet.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik