Belföld

Szándékos öncsonkítással vádolják az anyát, akinek letépte a karját egy rossz tésztagép

Bár a szakértők megállapították, hogy a rossz volt az a tésztagép, amely leszakította Magyari Beáta karját, a munkáltató szerint szándékosan csonkíthatta meg magát a tiszaújvárosi édesanya. Felkerestük a kártérítési per érintettjeit.

A horrorisztikus baleset 2015 augusztusában történt. Az anyuka egy kis darab nyers tésztát szeretett volna leszedni a gép széléről, de a masina elkapta az ujját, majd a forgófej tüskéje átszúrta a tenyerét, végül leszakította a kezét. Az igazságügyi szakértők azóta megállapították, nem működött a tésztagépen a retesz. Magyari Beáta azt mondja, többször is jelezte a hibát a főnökeinek, de hiába.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Az asszony elmondása szerint a volt főnökei még akkor sem tettek semmit, amikor oda hívta őket a tésztagéphez, és megmutatta nekik a problémát. Magyari Beáta 18 millió forint kártérítést kért, a munkáltató viszont csak 4 millió forintot ajánlott fel nekik, amit nem fogadott el. A most kezdődött kártérítési perben nem várt fordulatot vett az ügy. A munkáltató nem jelent meg a tárgyaláson. Képviselője, Rácz Zoltán ügyvéd pedig azt forszírozta, hogy Magyari Beáta szándékosan csonkította meg magát. A kilakoltatás szélére sodródó asszony kiakadt a feltételezéstől.

Képtelenség, hogy valaki olyanra vállalkozik, hogy megkínoztatja és egy életre lenyomorítja magát. Nem is értem, hogy gondolhatja ezt komolyan  bárki is. Az ami velem történt az felért egy kínzással

– mondja hüledezve Magyari Beáta, aki a mai napig pszichológus segítségére szorul, hogy fel tudja dolgozni a vele történt borzalmakat. Így emlékezett vissza élete legrosszabb napjára:

A baleset minden pillanata belém ivódott, végig eszméletemnél voltam. Emlékszem, hogy láttam a gépben a leszakadt karom, hogy jöttem lefelé a lépcsőn és nem akartam elhinni, ami történt. Láttam, hogy csak a két csont maradt meg, se hús, se bőr nem volt rajta húsz centi hosszan. Csak a csont, de az is kificamodott. Összevissza zúzódott a bordám és a mellem attól, ahogy próbáltam tartani magam, hogy ne rántson be teljesen a gép. Akkor tudtam csak kiszabadulni, amikor leszakadt kezem.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Felhívtuk Rácz Zoltánt, a munkáltató jogi képviselőjét, hogy megtudjuk, mire alapozza az állításait, de arra hivatkozva, hogy munkáltató nem hatalmazta fel arra, hogy nyilatkozzon, elhárította az érdeklődésünket. Megkérdeztük, emberileg elképzelhetőnek tartja-e hogy valaki ilyen bizarr módon szándékosan csonkítsa meg magát, mire így felelt: „Én már hallottam ilyen eseteket”

Ez követően megkerestük Magyari Beáta volt munkáltatóját, hogy megtudjuk mire alapozza az állítását. Arra is rákérdeztünk, mit gondol arról a szóbeszédről, hogy szerelmi csalódás miatt nyúlt volna a tésztagépbe az anyuka.

A lelki okait nem vizsgáltuk. De mindent fegyelembe vettünk, hogy miként történhetett ez az eset. Szigorúan csak a tényeket vettük alapul. Ez alapján pedig arra jutottunk, hogy úgy nem történhetett az eset ahogy Beáta elmondta

– nyilatkozta lapunknak Rajzó Tamásné Ibolya, Magyari Beáta volt főnöke, hozzátéve: a bíróságon fogja majd részletesen kifejteni, hogy mire alapozzák azt, hogy a volt dolgozójuk szándékosan csonkíthatta meg magát.

Mint arról korábban beszámoltunk a tiszaújvárosi anyuka a történtek után elvesztette a munkahelyét. Mivel a baleset után nem tudta tovább fizetni a hitelét, ha csak valami csoda nem történik, akkor hamarosan kilakoltatják és az utcára kerül.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik