Belföld

Engedett egy hangyányit a számvevőszék a Jobbik szorításán

Elfogadta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Jobbik többször kiegészített intézkedési tervét, ezért okafogyottá vált a párt költségvetési támogatásának felfüggesztésére irányuló intézkedés előkészítése. Ez ugyanakkor nincs összefüggésben a tiltott párttámogatás következményeként a Magyar Államkincstár által tett intézkedésekkel  – közölte az ÁSZ pénteken.

A párt harmadik alkalommal küldött intézkedési tervéről az ÁSZ megállapította, hogy alkalmas a számvevőszéki ellenőrzés során feltárt szabálytalanságok jövőbeli megszüntetésére, és hozzájárul ahhoz, hogy a Jobbik a jövőben a vonatkozó törvények betartásával gazdálkodjon.

A számvevőszék a január 8-án nyilvánosságra hozott ellenőrzésében megállapította, hogy a párt 2015-2016-ban nem biztosította a számvevőszéki ellenőrzés program szerinti lefolytatását, ezáltal nem igazolta a közpénzekkel való átlátható és elszámoltatható gazdálkodását. Feltárták továbbá, hogy a Jobbik 2017 első félévében a működéséhez a jogszabályt megsértve 331,660 millió forint értékben tiltott vagyoni hozzájárulást fogadott el.

Megszűnhet a Jobbik
A legnagyobb ellenzéki pártban a legrosszabb lehetőségre is fel vannak készülve.

Kiemelt kép: 24.hu/Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik