Belföld

Megalakult, felvette a támogatást, majd felszámolta magát a kamupárt

A Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártjával (Medete) mi is több cikkünkben foglalkoztunk már, most a hvg.hu számolt be arról, hogy hiába vett fel a párt 40 egyéni jelöltje és országos listája után 194 millió forint állami kampánytámogatást, senki nem látta a párt egyetlen plakátját, szórólapját vagy rendezvényét sem.

A választáson 1292 magyar szavazott a Medete valamelyik jelöltjére, 1254 fő pedig a párt országos listájára, azaz mivel mindössze 0,02 százalékot értek el, vissza kellene fizetniük a támogatást.

A lap megpróbálta erről megkérdezni a Medetét, azonban akiket sikerült elérniük, semmit nem tudtak a pénzről. Így meglepő fordulat volt, hogy a június elején megjelent Magyar Közlöny szerint a párt mind a 194 millió forintot elköltötte.

1 millió 400 ezer forint ment rendezvényhelyszínek bérleti díjára, 63,9 millió adatfeldolgozásra, adminisztrációs- és telefonköltségekre, illetve előadásokra, 128,6 millió forintot pedig hirdetésre, reklámköltségekre, rendezvényszervezésre, és tanácsadásra.

A hab a tortán pedig az, hogy a június 21-i Magyar Közlönyben megjelent a határozat a párt feloszlatásáról, azaz a Medete egyéves működése alatt megalakult, felvette a támogatást, majd feszámolta magát.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Veres Nándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik