Belföld

Tagadja a minisztérium, hogy létszámstopot vezettek volna be a mentőknél

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményben tagadja, hogy a Országos Mentőszolgálatnál létszámstopot vezettek volna be. A tárca azt közölte, hogy a kormány döntése érelmében a létszámstop kizárólag  a kormányhivatali jogállású szerveknél, központi hivataloknál, valamint a fővárosi és megyei kormányhivataloknál van érvényben.

Azt írták:

Az intézkedés célja, hogy a bürokrácia ne növekedjen,  hatékony és olcsó államot teremtsünk meg. Ezt szolgálta a kormány- és járási hivatalok kialakítása, a háttérintézmények körének felülvizsgálata is.

A létszámstop bevezetéséről az Átlátszó írt. Mint írták, az Emmi személyügyi főosztályvezetője levélben kért június 20-i létszámadatokat, egyben azt is írta, s jelezte, hogy új, foglalkoztatásra irányuló jogviszony nem létesíthető a létszámstop feloldásáig.

A portál cikke szerint a címzettek között szerepelt:

Országos Mentőszolgálat,

az Oktatási Hivatal, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, a Ludwig Múzeum és a Szépművészeti Múzeum, az Opera és az Operett, az Országos Széchenyi Könyvtár vagy a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik