Marad befolyása a 11 év után lemondott diákvezérnek

Török Márk arról is beszélt, hogy az utána következő utódok jelentős részével barátságban van.
Kapcsolódó cikkek

Bóknak tartja Török Márk – aki 11 év után mondott le a szegedi egyetem hallgatói önkormányzatának vezetéséről – azt a felvetést, hogy továbbra is megmarad a befolyása a szervezetben.

Pénteken írtuk meg, hogy a 32 éves HÖK-vezető váratlanul lemondott, miközben több éve pereskedik tisztségéért. 2015-ben ugyanis akként módosították a felsőoktatási törvényt, hogy a hallgatói önkormányzatok tisztségviselői legfeljebb négy évig maradhatnak helyükön, márpedig Török 2007 óta vezette a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatát.

Most lényegében helycsere történt, Törököt az EHÖK felügyelő bizottságába választották tagnak, és a bizottság eddigi elnöke, Papp Viola lett a hallgatói önkormányzat elnöke. Török a Szeged Televíziónak befolyása megtartásáról azt mondta:

Nyilván holnapután valamekkora befolyásom lesz, holnapután-azután pedig kicsit kevesebb. Ez egy komoly fluktuációval rendelkező szervezet, minden évben egyharmada-fele a tagoknak kicserélődik, tehát összességében azt gondolom, hogy ez inkább egy lufiszerű valami. Nyilván az utánam következő utódok jelentős részét jól ismerem, barátságban vagyunk.

Az utódlásba elvileg az egyetem hallgatóinak is beleszólása lenne, igaz, nem közvetlenül. A hallgatók ugyanis a kari hallgatói önkormányzat tagjait választják meg, a kari HÖK-ök pedig választmányi tagokat delegálnak az összegyetemi hallgatói önkormányzatba.

(Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely)