Belföld

Vajna Timi fánkozója Vajna Timi nélkül terjeszkedik Budapesten

Az amerikai milliomosnők életét élő Vajna Tímea budapesti vállalkozása nagy veszteséget termelt 2017-ben, most mégis bekebelezett egy jól működő riválist. A terjeszkedésből azonban éppen a tulajdonosnő maradt ki.

A cégbírósági adatok szerint a Mr. Funk Kft. tavaly 184,4 millió forintos nettó értékesítés mellett 167,7 millió forintos adózás előtti eredményt ért el. A nem túl rózsás mérleg ellenére Vajna Tímea társtulajdonosa, Gomez Norbert újabb cégben lett tulajdonos, az ő nevére került a több fővárosi üzlettel is rendelkező The Donut Library Kft.-ben is.

Az Átlátszó kedden írt a két cég közeledéséről. Mint kiderítették, az Újlipótvárosban működő The Donut Library üzlet környékén már napok óta rebesgették a Mr. Funk megjelenését. A helyiek feltételezését erősítette, hogy a XIII. kerületi üzlet technikai okok miatt napokig zárva volt, majd az újranyitást követően a Mr. Funk kisteherautója jelent meg a bolt előtt.

A jelenlegi állás szerint a két cég egyelőre nem egyesül, más-más néven működnek tovább, de a The Donut Library székhelyét a Mr. Funk Kft. címére jegyezték át.

A The Donut Library Kft. a 2013-as indulását követően minden évben folyamatosan fejlődött. Az Opten adatai szerint 2017-re az értékesítés nettó árbevétele a kezdeti 24,7-ről  137,3 millió forintra, az adózás előtti eredmény pedig 4,4-ről 20,5 millió forintra nőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik