Belföld

A Dúvad Németh Szilárd kedvence

Orbán Viktor a példaképe. Beszél a nulla forintos kampányáról, cáfolja, hogy mindenről Soros jut az eszükbe, majd sorosozik.

A Népszavának azt mondja Németh Szilárd, hogy a Fidesszel ellentétben azért nem győzött egyéniben a választáson, mert nem volt szerencséje. Pedig sokat dolgozott, sokat tett Csepelért. Arra érdemben nem tud felelni, miként tudott pénz nélkül kampányolni, honnan voltak a plakátjai. Szerinte a számvevőszék felé az utolsó fillérig elszámolt.

Amikor arra kérik, mondjon pontos  összeget, azt feleli, nem tud. Ő nem könyvelő.

Szerinte egyéniben elszenvedett veresége ellenére, azért szárnyal a karrierje, mert dolgozik. Orbán Viktort pedig nagyon tiszteli,

a jelleméért, eszéért, kitartásáért, elszántságáért és bátorságáért. Igazi politikusi példakép.

Szerinte nincs fontossági sorrend a haderő, illetve az oktatás és az egészségügy fejlesztése között, ezek egyszerre kellenek. A hadsereg „újraélesztésébe” bevonná az ipart, de

még nem tudunk beszállni a harckocsik gyártásába.

Vannak viszont területek, amelyekben hagyományosan erősek voltunk, ezért építünk a csehekkel közösen kézi lőfegyver- és lőszergyárat. Kérdezik a helikopterbeszerzésről is, de ő laikusnak nevezi magát, érdemben nem válaszol.

Azt viszont elárulja, Szél Bernadettet most is nemzetbiztonsági kockázatnak tartja. 

Volt, hogy a kampányban Szél Bernadett az LMP miniszterelnök-jelöltjeként Soros megbízásából migránsbarát politikát folytatott.

Tiszteletben tartja, de sajnálja, hogy április 8-án az emberek egy kisebbsége úgy vélte, Szél Bernadettékre is szükségük van.

Természetesnek nevezi, hogy az alkotmányrevízióban parlamenti képviselőként, Fidesz alelnökként, államtitkárként részt vegyen, de egyelőre nem árulja el ötleteit.

Most mindenki ezen gondolkozik, konzultálnunk kell.

Kérdezik Semjén Zsolt vadászgatásairól. Abban nem lát semmi kivetnivalót, bár ő még a Magyar Birkózó Szövetséggel sem ment egyetlen egzotikus helyre se. Ha hívnák és szükség lenne rá egy versenyen a szövetséggel menne.

De azt mondom, ne engem vigyenek a versenyekre, hanem a birkózókat, edzőket, segítőket. Ők ott a meghatározóak, nem az elnök.

Az interjúban szó esik az új csepeli csarnokról, amely kapcsán a befolyásolás ügyében ügyesen kikerüli, amikor párhuzamot próbálnak vonni az általa létrehozott alapítvány és Soros-féle alapítványok között.

Kiderül, szerinte Gyurcsány Ferenc nem a párbeszédről szónokolt frakcióvezetőként első felszólalásában, bár a Fidesz erre törekszik.

Hogy ne ideológiák, hanem a valóság, az emberekkel való párbeszéd, az ő érdekeik mentén hozzunk döntéseket.

Azt cáfolja, hogy nekik mindenről Soros György jut eszükbe, majd  ténynek nevezi, hogy a spekuláns hálózata befolyásolja az egész brüsszeli politikát. Ők migránsokkal akarják betelepíteni Európát.

Akármit mond Orbán Viktor, Soros György egyből rákontrázik, és diktálja a tempót Brüsszelnek. A magyar miniszterelnök elmondja, hogy az EU új költségvetési tervezete a szegényebb EU-s országokat sújtja a gazdagabbak javára, mire jön Soros György és leírja, a legnagyobb baj az, hogy 2004-ben felvették ezeket a közép-európai országokat az EU-ba.

Nem akarja elemezni önmagát és azt, hogy a minisztériumban kicsit tartottak tőle, mert a médiából dúvadként ismerték, aztán meg kiderült, hogy kedves, joviális ember.

Szerinte nincs két énje, de azt viccesen elárulja, hogy A Dúvad című film, Bessenyei Ferenccel az egyik kedvence és klassznak nevezi az Ördög az emberben, a Dr. Jekyll és Mr. Hyde skizofrén kalandjait feldolgozó amerikai filmet. Úhgy véli, a sajtóban a megjelenése elsősorban nem őt minősíti.

Kiemelt fotó: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik