Belföld

Elnapolva a nyár, még várni kell a melegre

A héten az évszakhoz képest hűvösebb lesz az idő. Hétfőn néhány helyen villámlásra, szélre és jégre is fel kell készülni.

Hétfőn a változó mennyiségű felhőzet mellett több-kevesebb időre kisüt a nap, szórványosan valószínű zápor, az ország északkeleti harmadában egy-egy zivatar. Az északi, északnyugati szél olykor megélénkül. A hőmérséklet délután 19-24 fok között alakul. Késő estére 14-19 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu. 

Riasztás, figyelmeztetés nincs, de az Országos Meteorológiai Szolgálat szöveges figyelmeztetésében azt írta, hogy hétfőn az ország északkeleti harmadában, illetve délnyugaton kialakulhat villámtevékenység, szélerősödés (45-60 km/óra) és jégeső (1-2 centisnél kisebbb) kíséretében.

Kedden általában többórás napsütés, gomolyfelhő-képződés várható, de délutántól délkelet felől fokozatosan beborul az ég. Elszórtan zápor előfordulhat, nem túl nagy számban zivatarok is kialakulhatnak. Az északi, északkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég, és sokfelé kell esőre, záporra számítani. Az északi, északkeleti szél nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Csütörtökön erősen felhős ég lesz a jellemző, napsütésre főként a déli, délkeleti megyékben lehet számítani. Továbbra is sokfelé lesz eső, zápor, keleten helyenként zivatar is lehet. Az északi, északkeleti szél megélénkül, időnként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.

Pénteken is felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Az északi szél élénk, időnként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 27 fok között alakul.

Szombaton felszakadozik, csökken a felhőzet, napközben már jórészt gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. Reggel még lehet főként délen csapadék, majd ott is megszűnik az eső. Az északi szél megerősödik, sőt néhol viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Vasárnap napos idő várható kevés felhővel csapadék nélkül. Az északi szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik