Belföld

Különadót vetnének ki Rogánra

A Párbeszéd morfondírozik azon, hogy 90 százalékos extrasarccal sanyargatná a letelepedési kötvényt forgalmazó offshore cégeket.

Ha pártnak születik az ember, akkor politikát vagy viccet kell csinálnia, hogy bekerüljön a hírekbe.

A Párbeszéd most az utóbbit választotta: 90 százalékos különadó kivetését javasolja a letelepedési kötvényeket forgalmazó offshore-cégek bevételeire.

Barabás Richárd szóvivő szombati sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a letelepedési kötvények megszüntetése jó irányban tett, de nem elégséges lépés a kormánytól. Felemlegette, a Párbeszéd mutatott rá először, hogy a letelepedési kötvény „Rogán Antal haveri köréhez köthető üzleti körök” meggazdagodását szolgálja, miközben szembemegy a kabinet nyilvánosság előtt vállalt bevándorláspolitikájával.

Fotó: Bielik István / 24.hu

Barabás Richárd szerint:a letelepedési kötvények útján valójában a kormány és a Fidesz szervezte a bevándorlást, így őket terhelné a kabinet tervezte bevándorlási adó.

A politikus szólt arról is, hogy számítása szerint a letelepedési kötvényt forgalmazó öt offshore cég összesen 17,5 milliárd forintos veszteséget okozott a magyar államnak, felelősére átvilágító vizsgálattal kell rábukkanni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik