Belföld

Valójában már évek óta nincs utasbiztosítása a BKV-nak

Miután a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet közölte, hogy lényegesen bonyolultabb és időigényesebb is behajtani egy esetleges baleseti kártérítést a cégtől, méghozzá azért, mert a a közlekedési társaság kivette a jegyekből és bérletekből az utasbiztosítást, a budapesti cég is megszólalt.

A BKV közleményben közölte, hogy valójában már 2012-ben felmondta a Generali-Providencia Biztosító Zrt.-vel kötött utas-balesetbiztosítását, mivel annak fenntartása gazdaságtalan, előnytelen volt.

Továbbá azért, mert a biztosítás fenntartását a BKV Zrt. részére jogszabályi kötelezettség nem írja elő.

Hozzátették, a BKV Zrt. utas-balesetbiztosítással nem, de felelősségbiztosításokkal rendelkezik. A felelősségbiztosítási módozatokban foglaltak szerint a partner biztosító társaság helytáll a BKV által okozott károk megtérítéséért a biztosítási szerződésben meghatározott kártérítési limit mértékéig, ha a magyar jogszabályok alapján társaság felelőssége a károk bekövetkezésében megállapítható.

Kiemelték, hogy a bekövetkezett változásról 2012-ben több helyen megjelent közleményben tájékoztatták az utazóközönséget.

Kiemelt kép: MTI / Mihádák Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik