Belföld

Kutyabarát strand nyílt Tiszafüreden

Tiszafüred városa az ország keleti régiójában elsőként jelölt ki kutyabarát fürdőhelyet. Az önkormányzat testületi döntése alapján

a Mancsos pancsoló névre keresztelt terület 2018 májusától látogatható kutyával érkezőknek.

A város a hatékony üzemeltetés és kommunikáció  érdekében együttműködési megállapodást is kötött a Kutyabarát.hu csapatával.

Az aktív turizmus legújabb szegmenseként is értelmezhető kutyabarát turizmus külön iparággá nőtte ki magát az elmúlt években, a közel kétmilliós hazai kutyatartó célcsoport igényei egyre markánsabban fogalmazódnak meg. Ennek következtében a turisztikai szolgáltatások spektruma is átalakulóban van, több településen külön figyelmet fordítanak a kutyásokra.

Az egyik legnagyobb – kutyások által támasztott – igényre adott alternatívát Tiszafüred vezetése: kutyabarát fürdőhelyet jelölt ki településén. Ezzel a kezdeményezéssel nemcsak a Tisza-tó, hanem az ország keleti régiójának is egyedülálló turisztikai attrakcióját valósították meg.

Idén meghirdettük Állatbarát Település programunkat, melynek egyik eredményeként jött létre a Mancsos pancsoló – kutyabarát fürdőhely. Szeretnénk színesíteni turisztikai ajánlatainkat, és mivel egyre több kutyás látogatja településünket, illetve a Tisza-tavat, így számukra ezzel a lehetőséggel is igyekszünk vonzóbbá tenni a várost

– hangsúlyozta Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere.

A kijelölt partszakasz a szabadstrand és a Morotva Kerékpáros Pihenőpark között található, a kutyások részére tábla jelzi a kutyás fürdőhelyet.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: MTI/Sóki Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik