Belföld

Tényleg mennie kell az Orbán-ellenességgel vádolt volt miniszternek

Június 30-tól nem Pálinkás József vezeti a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalt, szúrta ki a hvg.hu a friss közlönyben.

A 24.hu elsőként írta meg, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszter új embert nevez ki a közel 100 milliárd forintos éves fejlesztési keret felett diszponáló hivatal élére.

Mint akkor írtuk, az előző ciklusban még az NKFI volt a magyar innováció csúcsszerve, de az már korábban világossá vált, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem elégedett a teljesítményével. A számos fejlesztési területet összefogó új innovációs tárca létrejöttével a helyzet jelentősen megváltozott, és miután kiderült, hogy Palkovics személyesen – államtitkár közbeiktatása nélkül – kívánja felügyelni a területet, csak idő kérdése volt a személycsere.

Pálinkás József 2015 óta tölti be az NKFI vezetői posztját. Intő jel lehetett számára, hogy az utóbbi időben politikai támadások érték a kormányoldal médiájában. A választás után a Pesti Srácok – majd a cikket átvéve Bayer Zsolt – egyenesen az „Orbán-ellenes tudományos elit” szószólójának titulálta az akadémikust, Orbán volt miniszterét.

Kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik