Belföld

Márki-Zay: Biztosan vannak álellenzéki képviselők

Nem baráti, hanem úriemberi találkozón van túl Lázár Jánossal a hódmezővásárhelyi polgármester Márki-Zay Péter – erről utóbbi beszélt a Hír Tv-ben. Azt mondta, főként gyakorlati, helyi ügyekben egyeztettek. Úgy sejti, azért ült le vele beszélgetni a korábban ellenséges, az áprilisi választások után a miniszteri posztról leváltott Lázár, mert beláthatta, hogy visszaüt rá és a Fidesz helyi önkormányzati képviselőire az ellenségeskedés, az, hogy szinte naponta támadták egyértelműen cáfolható dolgokkal Márki-Zayt. A független, de az ellenzéki pártok által támogatott polgármester úgy véli, azért nem oszlatja fel magát a fideszes többségű képviselőtestület, mert egy új választáson rosszul szerepelnének és Márki-Zay malmára hajtanák a vizet.

Az országos politikában való részvételéről azt mondta, hogy bár továbbra is hisz abban, hogy egyszer demokratikus jogállami fordulat következik be hazánkban, de szerinte április 8. megmutatta, hogy ez nem a következő hetek munkájával áll elő.

Szerinte most megtisztulás zajlik az ellenzéki oldalon. Abban biztos, hogy vannak álellenzéki képviselők, csak a kérdés az, hogy az adott pártokban többséget tudnak-e alkotni vagy még kisebbséget tesznek ki. Nem elvből lesz valaki álellenzéki, hanem üzleti érdekből, vagy pedig kényszerből, vagyis azért, mert megzsarolhatták – mondta Márki-Zay.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik