Belföld

Leleményes: irtják a fákat, hogy megépítsék a Normafa kapuját

Folynak a „Normafa kapuja” építésének előkészítő munkálatai. Egyelőre nem világos, mekkora lesz az új, állítólag tájba illő épület, mindenesetre jó nagy területen mindent letaroltak, és sok fát vágtak ki – áll a Normafa természetesen Facebook-oldalán. Képeken is mutatják a fairtást, egyik a kiemelt képünkön látható, a másik itt:


A Hegyvidéki Önkormányzat a 24.hu-nak eljuttatott közleménye szerint a Normafa rehabilitáció részeként az Eötvös út 48-50. sz alatti elhanyagolt, romos állapotú, védett épületet teljes mértékben felújítják és új épületszárnnyal bővítik. A felújításhoz kapcsolódó fakivágások jelentős része a telken sarjról kinőtt, invazív fajokat érinti (ecetfa, akácfa). A kivágott fákat részben a telken belül, részben az egykori, elhanyagolt Hotel Olimpia lebontott, vasbeton épületegyüttesének a helyén, illetve közterületen pótolja az önkormányzat a jogszabályban előírtaknak megfelelően.

A Hotel Olimpia helyén a hegyvidékiek kérésére az önkormányzat parkot létesít, így összességében a két telken nemhogy csökken, hanem több mint ezer négyzetméterrel nő a zöldfelület.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik