Belföld

Elfogtak egy nigériai csalót

A budapesti nyomozók vádemelési javaslattal zárták annak a nyolcfős társaságnak az ügyét, akik 24 gazdasági társaság sérelmére elkövetett csalásból származó összegeket fogadtak, majd felvettek, vagy továbbutaltak bankszámlájukról – írja honlapján a rendőrség.

A nyomozás adatai szerint egy 31 éves nigériai férfi és hét társa bankszámlákat nyitott több különböző banknál – a saját nevükre –, majd 2016 márciusa és szeptembere között a számláikon 24 külföldi gazdasági társaság sérelmére elkövetett csalásból származó összegeket fogadott. Ezt követően a beérkezett összegeket egymás közt továbbutalták, vagy készpénzben felvették és átadták a nigériai állampolgárnak. Az elkövetők által okozott kár meghaladja a 200 millió forintot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a bűncselekményekből származó pénzből közel 50 millió forintot lefoglaltak. A rendőrök a három nő, valamint az öt férfi ellen pénzmosás bűntett miatt folytatott nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik