Belföld

Medve mászkál Miskolcon

Riválisa lett a nemzet medvéjének, vasárnap hajnalban egy – feltehetően – másik medve sétált Miskolcon. A szakemberek azt kérik, ha valaki medvét lát a Sajó mentén, értesítse a természetvédelmi őröket - írta a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság MTI-hez eljuttatott közleményében.

Vasárnap hajnalban Miskolcon készült egy telefonos felvétel, melyen jól láthatóan egy medve sétál a négysávos úton. A lakosság és a medve biztonsága érdekében a nemzeti park munkatársai folyamatosan figyelik a Sajó mentét, és kérik a lakosságot, ha medvét látnak, jelezzék a természetvédelmi őrszolgálat +36 30 861-3808 ügyeleti telefonszámán.

A Miskolc környékén látott állat feltehetően nem azonos a néhány nappal ezelőtt elengedett medvével, ugyanis a természetvédelmi őrök Szirmabesenyő határában több helyen látták kis bocsát is.

Szombaton reggel Sajókeresztúr főterére tévedt egy medve, majd  Szirmabesenyő irányába vette az irányt. Akkor a nemzeti park igazgatóság a helyi polgárőrséggel, a rendészettel, valamint a rendőrséggel közösen vonult fel a Szirmabesenyő és Sajókeresztúr közötti területre.

A nemzet medvéje nem tud nélkülünk élni, visszatért
A végtelen medve-sagahoz képest Odüsszeusz története kész kéjutazás. Megint itt a medve.

A szombat délutáni órákban a szakemberek a Miskolci Állatkert munkatársaival közösen igyekeztek befogni a medvét. A közösségi médiában több helyen megjelentekkel ellentétben nem üldözték, nem akarták kilőni, csak a medve és a lakosság biztonsága a cél – közölte a nemzeti park igazgatósága.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik